Mezeluri de poveste!!!

Mezeluri de poveste!!!

vineri, 16 decembrie 2011

ADEVARURI DESPRE PREPARATELE DIN CARNE!!!

PE ACEST BLOG PUTETI AFLA ADEVARURI DESPRE PREPARATELE DIN CARNE!
 

ADEVĂRURI DESPRE ALIMENTELE TRADIŢIONALE ŞI ECOLOGICE




          Consumatorii trebuie să ştie că îşi pot apăra sănătatea  dacă sunt corect informaţi  despre valoarea reală a alimentelor pe care le consumă.

          Produsele din carne preparate industrial au în primul rând un aspect comercial atractiv care ne determină să le consumăm, fără să luăm în seamă  faptul că în compoziţia lor se introduc numeroşi aditivi alimentari de sinteză, E-uri, grăsimi artificiale, corectori de gust şi miros, arome artificiale, coloranţi, conservanţi, înlocuitori de carne, etc. iar simţurile noastre nu pot detecta aceste substanţe dăunătoare sănătăţii.

          Aditivii alimentari sunt substanţe fără valoare nutritivă, care se adaugă în produsul alimentar sau pe suprafaţa acestuia, în scopul conservării caracteristicilor fizico-chimice, pentru evitarea alterării sau pentru a conferi produsului  miros, culoare, aspect şi consistenţă atractive pentru consumatori.

          Conservanţii alimentari sunt substanţe care se introduc în preparatele din carne pentru prevenirea alterării şi pentru prelungirea duratei de conservare.

          Azotaţii şi azotiţii se introduc în preparatele din carne în scopul formării şi stabilizării la produsul finit a culorii roşii pentru a imita culoarea naturală a cărnii neprelucrate şi pentru acţiunea antioxidantă.
         
          Polifosfaţii se utilizează în industria cărnii pentru a înbunătăţi consistenţa preparatelor , creşterea capacităţii de reţinere a apei în carnea supusă prelucrării şi în mod deosebit la carnea congelată.
          În acest fel, apa reţinută în structura produsului nu se mai pierde la fierbere şi la afumare, mărind astfel randamentul comercial al preparatelor din carne.

         

PRODUSELE  TRADIŢIONALE  DIN CARNE preparate de                 S.C. LORIALBA SRL, au următoarele caracteristici :

-         sunt fabricate numai din materii prime şi ingrediente autentice  folosite din timpuri străvechi în tradiţia populară specifică  zonei;

-         nu conţin niciun fel de aditivi alimentari de sinteză, arome artificiale sau înlocuitori de carne;

-         tehnologiile de fabricaţie respectă caracteristicile tradiţionale ;

-         corespund tuturor criteriilor de calitate şi valoare nutriţională ;

-         consumul specific de carne  pentru 1 kg produs finit este în medie de 1,5 kg carne materie primă, spre deosebire de unele produse industriale la care consumul specific de carne a ajuns la 40%  în special la parizer, cremvurşti şi diferite sortimente de salamuri ieftine;

-         au o stabilitate bacteriologică corespunzătoare unei perioade adecvate de păstrare ;

-         produsele noastre tradiţionale au un gust şi o savoare gustativă superioară sortimentelor cu aditivi şi conservanţi, însă au o culoare mai închisă, aspect pe care consumatorii neavizaţi îl consideră suspect, cu toate că această culoare este un certficat de garanţie că aceste produse nu conţin niciun fel de aditivi alimentari şi conservanţi ;

-         nu prezintă nici un fel de risc pentru sănătatea consumatorilor.
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu